Wat is porseleinen servies?

Porseleinen servies omvat een verscheidenheid aan producten, waaronder borden, kommen, kopjes en glazen. Porselein is anders dan andere materialen. Het is anders, niet alleen vanwege het materiaal, maar eerder vanwege het proces waarin het is gemaakt. Porselein is een speciaal type keramiek dat op zeer hoge temperatuur wordt gebakken, wat zorgt voor sterkte, duurzaamheid en verbluffende kwaliteit. Porselein werd in het verleden vaak gebruikt door de hogere klasse om eten te serveren bij speciale gelegenheden, sommige feestdagen of evenementen zoals bals enz. Tegenwoordig wordt het servies nier meer alleen bij een formeel diner gebruikt, maar is er een nieuwe verscheidenheid aan opties beschikbaar, die ook voor andere gelegenheden geschikt zijn. En wie zegt dat je porseleinen servies niet kunt gebruiken wanneer je maar wilt?

Verschillende soorten servies 

Volgens sommige ‘normen’ zijn er verschillen in wanneer bepaald servies kan worden gebruikt. Porselein, zoals eerder vermeld, zou in het verleden door de rijken zijn gebruikt tijdens formele diners, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk op het gebied van porseleinen servies. Hier zijn enkele verschillende soorten servies en de verschillen daartussen:

  • Aardewerk: Keramiek dat geglazuurd en gebakken is. Het is minder duur dan ander servies, maar het is niet duurzaam en sterk zoals andere materialen.
  • Aardewerk: Gestookt keramisch servies. Duurzamer dan aardewerk omdat klei bij hogere temperaturen wordt gebakken dan aardewerk.
  • Chinees porselein: Serviesgoed gemaakt van klei met fijne deeltjes – meestal bestaande uit veldspaat, kaolien en kwarts – dat op een hogere temperatuur wordt gebakken. Dit zorgt voor duurzaamheid en sterkte.

Waar koop je porseleinen servies?

Er zijn veel verschillende plaatsen waar je porseleinen servies kunt kopen, maar één specifieke plaats biedt een verbazingwekkende moderne stijl. Dit zorgt ervoor dat je je porseleinen servies niet alleen voor formele diners kunt gebruiken, maar ook voor dagelijkse maaltijden en genieten.

0 thoughts on “Wat is porseleinen servies?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *