Vakantie in Zuid-Korea

Een Zuid Korea vakantie klinkt fantastisch, maar waar moet je beginnen en hoe zit het met de taalgrens? In Zuid-Korea zijn er, net zoals in Nederland, 4 seizoenen. Winters zijn daar erg koud, maar zomers is het lekker warm weer. Hou dus rekening met wanneer je boekt, in de zomer zal het ook drukker zijn door de vakanties en het lekkere weer. Wil je niet in een drukke periode gaan dan kan je in de winter, herfst of begin van de lente gaan. Over het algemeen kun je met Engels goed terecht, aangezien de jonge generatie deels Engels spreekt en leert.

Wat is er te doen?

Je kunt alleen op reis naar Zuid-Korea of met een groepsreis of tour als je meerdere plekken wilt zien zonder dat je zelf veel moeite wilt doen qua verblijf en vast loopt met de taal. De cultuur wordt erg gewaardeerd, zo zijn er nog plekken waar je oude gebouwen ziet en traditionele Koreaanse kleding kunt dragen. De natuur is daar heel mooi, er zijn nationale parken die je kan bezoeken, stranden en bergen. Ga je in de lente dan zie je ook de prachtige kersenbloesem. Overal zijn er wel restaurantjes en wat zeker leuk is om te doen is een Koreaanse BBQ.

Vervoer

Of je nou een auto huurt of met het openbaar vervoer gaat, het kan allebei. Het openbaar vervoer is heel gemakkelijk in Zuid-Korea, zelfs met de taalgrens, er zijn bussen, treinen, metro's en binnenlandse vluchten, een kaartje kopen kan op de stations. Zuid-Korea is niet zo heel groot dus je kunt makkelijk met de hogesnelheidstrein van Seoul naar Busan. Het openbaar vervoer is altijd op tijd en je zult nergens tegenkomen dat het binnen niet schoon is. Het verkeer is erg veilig, dus als je zelf wilt gaan rijden kan dit makkelijk. Het kan zijn dat er soms een minimum leeftijd aan het huren van een auto zit.

0 thoughts on “Vakantie in Zuid-Korea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *